Bouwen aan gastvrijheid in Amsterdam: Citadines Canal Hotel

  • Geplaatst op
  • 0
Bouwen aan gastvrijheid in Amsterdam: Citadines Canal Hotel

Bouwen aan gastvrijheid in Amsterdam: Citadines Canal Hotel

In de bruisende stad Amsterdam, bekend om haar rijke geschiedenis en levendige culturele scene, heeft Lijst & Ornament onlangs meegewerkt aan het imposante renovatieproject van het Citadines Canal Hotel, uitgevoerd door bouwbedrijf KOERS. Dit project, gelegen aan de pittoreske Noorderstraat, heeft het bestaande hotel getransformeerd tot een stijlvol boutique appartementenhotel, compleet met sfeervolle interieurs die een mix van modern comfort en historische charme bieden.

 

Projectoverzicht:

Het oorspronkelijke onderhoudsproject werd snel een volledige renovatie, waarbij KOERS de leiding had over de heropbouw van 93 hotelkamers. Deze kamers zijn nu voorzien van eigen keukentjes, moderne badkamers en zijn uitgerust met alle gemakken voor een comfortabel verblijf.

 

Onze Bijdrage:

Lijst & Ornament was verantwoordelijk voor het leveren van plafondlijsten die bijdragen aan de unieke uitstraling van het hotel. Deze plafondlijsten verrijken zowel de wanden als de plafonds en dragen bij aan het luxueuze en gastvrije gevoel van het hotel.

 

Uitdagingen en Oplossingen:

Gezien de locatie in de Amsterdamse binnenstad, waren er significante logistieke uitdagingen, zoals beperkte parkeermogelijkheden en de noodzaak om overlast voor de omgeving te minimaliseren. Dankzij creatieve oplossingen en strakke planning door KOERS, is het project met succes en minimale hinder voltooid.

 

Een blijvende indruk:

Een hoogtepunt is het plafond in de ontvangsthal, een ware 'eye-catcher' die direct bij binnenkomst indruk maakt. Deze speciale plafonds versterken de unieke ambiance van het hotel

 

Testimonial van Henk Tjarks, projectleider bij KOERS:

"Ook in de binnenstad van Amsterdam maakte KOERS het verschil. Vooral wat betreft de planning en het vakmanschap dat nodig was om aan de hoge standaarden van dit project te voldoen."

 

Dit project illustreert hoe traditioneel vakmanschap en moderne designelementen samen kunnen komen om buitengewone resultaten te bereiken. Wij zijn trots dat we aan dit prestigieuze project hebben mogen meewerken en kijken uit naar meer samenwerkingen.

 

Fotografie door Jeff Konings | Zita Creatives

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.