Plinten - Vloerplinten - Wandplinten - Plafondplinten

Hieronder het assortiment van alle plinten, u kunt ook rechtstreeks naar desbetreffende productlijn gaan.

  Plinten voor wandafwerking (HDPS en Polyurethaan), voorgegrond en stootvast 

  Plinten voor vloerafwerking (HDPS en Polyurethaan), voorgegrond en stootvast
 
  Platte plinten / Stucplinten (HDPS en Polyurethaan), voorgegrond en stootvast
 
 

 

Ons gamma > Plinten

Een plint kan worden gebruikt als decoratieve afwerking op de wand of het plafond. Meestal wordt een plint gebruikt ter bescherming van de wand tegen beschadigingen als wandplint of vloerplint. Onze plinten zijn gemaakt van HDPS en Polyurethaan, voordeel van dit materiaal is dat het vochtbestendig is. (wij verkopen geen mdf plinten).

Plinten kopen

Als u een woning bekijkt, vindt u de vloer misschien niet mooi. Daarom zal men vaak de oude vloerbedekking verwijderen en vervangen door nieuw laminaat, parket, tapijt, vloertegels of andere materialen. Om ervoor te zorgen dat alles goed past en dat de randen gelijkmatig dicht bij de muur zijn, maak je gebruik van zogenaamde plinten, ook wel vloerplinten of vloerlijsten genoemd. Deze vloerplinten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, mdf, eiken, aluminium, natuursteen en kunststof. Bij Lijst en Ornament kunt u terecht voor de kunststof lijsten gemaakt van HDPS (hoge densiteit polystyreen) en lijsten gemaakt van hoogwaardig polyurethaan, voordeel van deze plinten is dat deze waterafstotend, stootvast en eenvoudig te monteren zijn. Bij ons heeft u de keuze uit plafondplinten, plafondlijsten, wandplinten en vloerplinten. Daarnaast hebben wij ook multifunctionele sierlijsten in ons assortiment, deze sierlijsten kunnen zowel worden gebruikt als stucplinten, wandplinten en vloerplinten. Er zijn geen grenzen aan de creatieve combinatiemogelijkheden. Kijk gewoon rond en bepaal uw eigen individuele vorm van de plint. Of u nu zoek bent naar klassieke, moderne of landelijke plinten, of bent u juist op zoek naar witte hoge plinten of overzetplinten dan raden wij u aan een kijkje te nemen in onze plintencollectie van Homestar, Grand Decor en Wallstyl.

Functies van plinten

De plint heeft meer te bieden dan een schone afwerking van de vloer. Vaak is het ook bedoeld om een ​​visueel aantrekkelijke overgang tussen muur en vloer te maken. Naast het decoratieve doel beschermt het ook de muur tegen de impact van alledaagse objecten zoals stofzuigers. Bovendien bedekken ze de noodzakelijke dilatatievoegen tussen de vloerbedekking en de muur en beschermen ze zelfs tegen vervuiling. Vooral in het geval van stof. Uiteraard voldoet de plint ook aan het doel waarvoor de meeste strips worden gebruikt: het wegwerken van lelijke kabels. Want de gebruikelijke uitsparingen aan de achterkant geven meestal voldoende mogelijkheid om kabels in te verwerken.

Een ingewerkte plint

De moderne, minimalistische architectuur primeert pure zuiverheid in al zijn aspecten. De klassieke opbouwplinten zijn in dit geval soms een visueel obstakel. Wil je graag dat de plint niet tegen je muur komt, maar erin wegvalt? Dan is een ingewerkte plint de oplossing (invisiplint, onzichtbare plint). In het stucwerk van de muur wordt dan een uitsparing gemaakt waar de plint in wegvalt. Als je de plint vervolgens ook nog in dezelfde kleur als de muur schildert, dan valt hij helemaal niet meer op. Tegelijkertijd profiteer je wel van de beschermende functie. Zo raakt je muur niet direct beschadigd wanneer er bijvoorbeeld tegenaan gestoten wordt.

Geweldige selectie voor een lage prijs

Op onze website van Lijst en Ornament vindt u een breed scala aan verschillende soorten plinten met dezelfde kleur. Deze kunt u gebruiken voor de afwerking van uw huis, zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer, en onze plinten kunnen zelfs in de badkamer worden toegepast. Ook hebben wij sommige modellen leverbaar welke reeds zijn voor geschilderd in de kleur RAL 9016. U kunt de plinten ook eenvoudig zelf overschilderen in elke gewenste kleur, misschien kunt u kiezen voor iets ongebruikelijke kleuren om een ​​contrast te creëren met de dominerende houtkleur van de houten vloer / wand in de woning.

Lees meer
Incl. btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »