Indirecte verlichting plafondlijsten - LED plafond - LED wand

Hieronder het assortiment van alle indirecte verlichtingsprofielen, u kunt ook rechtstreeks naar desbetreffende productlijn gaan.  

  Tesori LED lichtprofielen XPS, polystyreen XPS afgewerkt met polymeercoating

  Grand Decor / Classicstyl LED, polyurethaan voorgegrond en stootvast

  NMC Wallstyl / Arstyl LED, HDPS polyurethaan voorgegrond en stootvastBij indirecte verlichting wordt de directe omgeving gebruikt om de ruimte te verlichten. Dit kan via het plafond, de wanden of andere vlakken, die als secundaire reflectoren dienen. Indirecte verlichting kan perfect gebruik worden als algemene basisverlichting en zal zorgen voor een open indruk. Wanneer we dit type verlichting gaan vergelijken met direct licht zullen er wel meer en sterkere lichtbronnen nodig zijn om dezelfde hoeveelheid lichtsterkte te krijgen. Het voordeel is dat er geen storende verblinding zal optreden. Let wel op dat de vlakken waar het licht op schijnt een hoge reflectiefactor hebben.

TESORI Verlichtingssysteem

TESORI is een innovatief verlichtingssysteem voor het maken van lichtgewicht architecturale composities. De verlichtingslijsten en plinten zijn ontworpen voor de nieuwste generatie LED-strips, waarbij koppelstukken gebruikt kunnen worden voor een gemakkelijke en veilige installatie. Dit flexibele systeem voldoet aan alle ontwerpvereisten en garandeert uniek lichtcomfort, geschikt voor installatie in gipsplaatconstructies.


    

Wat is indirecte verlichting

Indirecte verlichting, zoals de naam aangeeft, is niet direct zichtbaar. Er wordt dus licht gecreëerd, bijvoorbeeld vanuit wandpanelen waar achter ze zijn weggewerkt. Op die manier wordt bij indirecte verlichting gebruik gemaakt van de directe omgeving. Dit kan aan de hand van het plafond, de wanden of andere vlakken. Deze worden dan de secundaire reflector genoemd. Indirecte verlichting kan perfect gebruik worden als algemene basisverlichting en zorgt voor een open indruk. In vergelijking met direct licht heeft indirecte verlichting wel meer en sterkere lichtbronnen nodig om dezelfde hoeveelheid lichtsterkte te krijgen. Het voordeel is dat er geen storende verblinding zal optreden.  Dit zorgt voor een subtiele verlichting die een erg warme sfeer met zich meebrengt. Indirecte verlichting kan in vrijwel iedere ruimte worden gemonteerd. Denk aan uw woonkamer of badkamer, maar ook buiten in uw veranda kan indirecte verlichting een prachtig geheel verzorgen.

Uw keuze voor indirecte verlichting

Tesori biedt innovatieve systemen voor lichtgewicht architecturale composities, ontworpen voor de nieuwste LED-strips. Andere merken zoals Grand Decor/Classicstyl en NMC Wallstyl/Arstyl bieden vergelijkbare oplossingen. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste verlichting. Ze volgen de nieuwste trends en ontwikkelingen, zodat u altijd de beste keuze maakt.

Diverse Toepassingen van Indirecte Verlichting:
Verlicht uw ruimte met hoogwaardige ledstrips, perfect voor diverse toepassingen zoals woonkamer, kantoor, badkamer en meer. Transformeer uw plafond met stijlvolle plafondverlichting geïntegreerd in het systeemplafond voor een naadloze uitstraling. Gebruik lichtstrips in combinatie met sierlijsten, plinten of wandlijsten om een unieke en verfijnde uitstraling te creëren. Maak uw eigen lichtsfeer met veelzijdige ledstrips en lichtsystemen. Ontdek onze geavanceerde oplossingen voor indirecte verlichting, perfect als alternatief voor traditionele plafondlampen, keukenlampen en wandlampen en led lamp plafond. Onze innovatieve lichtlijnen en lichtbalken kunnen elke ruimte sfeervol verlichten. Overweeg ook een zwevend plafond met LED verlichting voor een moderne en elegante uitstraling.

 

VERLICHTINGSPROFIELEN - FAQ

1. Wat is een verlaagd plafond met LED-verlichting?

Een verlaagd plafond, ook wel een systeemplafond genoemd, is een secundair plafond dat onder het hoofdplafond wordt aangebracht. Het bestaat uit panelen die in een rasterstructuur zijn gemonteerd. Deze panelen bieden een strakke en naadloze afwerking, waardoor je huis een moderne uitstraling krijgt. De LED-verlichting wordt in het verlaagde plafond geïntegreerd, waardoor een diffuus en gelijkmatig licht wordt verspreid in de hele ruimte. Dit zorgt voor een aangename en comfortabele verlichting, zonder schaduwen of verblinding. Het verlaagde plafond fungeert als een soort lichtbak, waarbij de LED-verlichting een belangrijke rol speelt in het creëren van de gewenste sfeer en ambiance.

Een van de belangrijkste voordelen van een verlaagd plafond met LED-verlichting is de veelzijdigheid. Je kunt verschillende soorten LED-verlichting gebruiken, zoals spotlights, strips of panelen, om de gewenste verlichtingseffecten te bereiken. Dit geeft je de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan de specifieke behoeften en stijl van elke kamer in je huis. Of je nu een heldere en functionele verlichting wilt in de keuken of een warme en gezellige sfeer wilt creëren in de slaapkamer, een verlaagd plafond met LED-verlichting biedt eindeloze mogelijkheden om de juiste ambiance te creëren. Gebruik onze KD408 koof in combinatie met een verlaagd plafond om een prachtig eindresultaat te verkrijgen. 

2. Welk type LED strips plafond wordt aanbevolen?
De keuze van LED strips is afhankelijk van de gewenste lichtkleur, de gewenste lichtopbrengst en de plaats van gebruik. vanwege de tal van en snelle ontwikkelingen op het gebied van ledstrips kunnen wij geen aanbeveling doen voor een specifieke ledstrip.

3. Waar moet ik de kabel en het stuurprogramma installeren?
Kabel: Er is voldoende ruimte achter het profiel
Trafo: De locatie van de trafo is afhankelijk van de grootte en vorm van de trafo en het gebruikte verlichtingsprofiel. De ideale locatie moet vooraf worden bepaald, afhankelijk van de installatieomstandigheden.

4. Wat is het type materiaal en de afwerking van de diffuser Wallstyl IL10 en IL11?
ABS – OPAAL

5. Punctuele lichtpreventie
Hoe meer LED's per meter, hoe minder lichtpunten er zichtbaar zijn. De diffuser zorgt ook voor uniforme, indirecte en verblindingsvrij licht.

6. Wat is de maximale temperatuur?
De temperatuurbestendigheid van het profiel is +70°C, daarom mag de temperatuur van de leds niet hoger zijn dan 70°C.

7. Is een aluminium rail of warmteafvoer nodig?
Met de lage oppervlaktetemperaturen van LED-technologie is er praktisch geen infraroodstraling. Dit is waarom de hitte moet worden afgevoerd door warmtedissipators om een ​​optimale werking te garanderen. Hiervoor worden aluminium profielen of rails aanbevolen doel.
De resulterende warmteontwikkeling bij het niet gebruiken van de aanbevolen warmteverspreiders kan een negatief effect hebben op de levensduur van de leds en de kleefkracht van de plakband.
Volg altijd de aanbevelingen van de fabrikant.

8. Wie kan de elektrische aansluiting maken?
De aansluiting moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde electricien

9. Welke voedingen zijn geschikt?
Geschikte voedingen voor LED-strips zijn gelijkstroombronnen (exacte spanning in volt). De kracht van de voeding moet altijd groter zijn dan het totale vermogen van de te installeren strip!

Voorbeeld:
• LED: 9,6 W/meter
• Totale lengte: 5 meter
• Vermogen: 9,6 x 5 = 48 W, afgerond = 50 W.
Voeding power: de voeding moet worden gekozen met het eerstvolgende hogere vermogen, b.v. 70 W. Bekijk altijd de technische specificaties van de ledstrip.

10. Hoe ga ik verder met de hoeken?
Voor horizontale installatie moeten LED-stripsystemen worden gebruikt die gemakkelijke aansluithoeken bieden. Op deze manier wordt ook in de hoek wordt een lichtpatroon gecreëerd en mechanische schade aan de lichtstrip wordt vermeden. Kant-en-klare hoeken zijn ook verkrijgbaar voor verticale montage.

11. Kunnen de profielen worden geverfd?
De zichtzijden van de profielen zijn gegrond en kunnen dus overschilderd worden (zie AFWERKING). Houd er rekening mee voor IL10/11/12 dat:
de diffusor moet worden verwijderd voor het schilderen en dat er geen randen/druppels verf zijn in het gebied waar de diffusor is aan het profiel gekoppeld. Dit kan een negatief effect hebben op de bevestiging van de diffuser.

12. Kan ik de profielen in vochtige ruimtes plaatsen?
De profielen zijn waterafstotend. Voor de LED's moet u, afhankelijk van waar u ze gaat installeren, waterbestendige LED's/trafo/voeding kiezen.

13. Welke lijm is aan te raden?
Voor eenzijdige montage van de lichtprofielen (PU en HDPS) raden we voor de montage polymax high tack lijm aan.

We raden aan om contact op te nemen met een elektricien/LED-fabrikant om een ​​veilige en juiste installatie van de LED's!

Bestel uw indirecte verlichting eenvoudig

U kunt de tijd nemen om de keuze voor uw hoeklijsten te maken. Lang hoeft u namelijk nooit op uw bestelling te wachten. Bestelt u op werkdagen voor 13 uur? Dan wordt uw indirecte verlichting al dezelfde dag verzonden. Dit is mogelijk, doordat Lijst & Ornament in heel Nederland en België vanuit eigen voorraad levert. Wanneer de bestelde artikelen onverhoopt niet voorradig zijn, dan is de levertijd drie tot vijf werkdagen. Vergeet niet de actuele aanbiedingen te bekijken. Het kan maar zo dat de indirecte verlichting van uw keuze sterk is afgeprijsd. Bestellingen van 150 euro of meer worden gratis verzonden en na aankoop heeft u 14 dagen bedenktijd. Onze klanten zijn tevreden over deze levering en service, zij beoordelen ons dan ook met een ‘Uitstekend’.

Lees meer
Incl. btw